Hand som skriver med gammaldags bläckpenna

Kursledare i kreativt skrivande

Under våren har jag varit ledare för studiecirkeln Kreativt skrivande – inspirationskurs, som arrangerats av Det fria ordets hus i samarbete med Sensus Östra Götaland. Det var en kurs med inriktning mot skönlitterärt skrivande, poesi och dramatik.

Även om jag hållit i många kurser inom kommunikation tidigare, så var det första gången jag fick använda mig av den kunskap jag fått med mig från min högskoleexamen och kommande kandidatexamen i kreativt skrivande.

Under kursen har jag satsat på att ge deltagarna verktyg för hur man kan komma igång vid skrivkramp. De har fått öva på att gestalta personer ur olika perspektiv, för att undvika stereotyper och skapa mångfacetterade karaktärer som människor kan relatera till. De har fått testa på att skriva fram konflikter som kan både hindra och driva oss som människor. Och kanske min favorit: hur metaforer kan lyfta en text, väcka känslor och motivation, samt skapa förståelse.

Det bästa med kursen har varit att jag själv blivit så inspirerad till skrivande av de andras skrivande! Fått massor av energi och skrivit igenom de 50 första sidorna av min kommande dystopi, samt skrivit klart en essä om ensamhet.

Vill gärna hålla i fler skrivkurser i framtiden och få chansen att inspirera och inspireras.

Dela inlägget

© Maria Niemi, 2020

Hemsidan skapad av iver.nu