Hand som håller upp antologin Vi också - hbtqi-personer berättar av redaktör Maria Niemi

Boken ”Vi också – hbtqi-personer berättar”

Nu har antologin “Vi också - hbtqi-personer berättar” släppts, vilket uppmärksammats av Sveriges Radio och flera andra nyhetsmedier.

Nu är äntligen berättelserna från hbtqi-personer ute. Antologin Vi också som släpptes den 5 oktober 2021 har uppmärksammats av P3 Nyheter, P4 Västmanland, QX, Ottar och i Syre. P4 Göteborg, P4 Norrbotten och Radio RFSL har också berättat om boken i sina livesändningar. I december 2021 kom också ett inslag i Sveriges Radio Finska.

Vi också – hbtqi-personer berättar innehåller några av de historier om sexuella övergrepp och kränkningar som saknades under #metoo. Redaktör och författare är Maria Niemi.

Trots att hbtqi-personer i hög grad är utsatta för sexuella övergrepp, inte minst bisexuella kvinnor och transpersoner, har dessa berättelser till stor del saknats i det offentliga rummet. I boken medverkar också polis och kuratorer specialiserade på sexualbrott med syfte att hjälpa den som blivit utsatt att komma vidare.

Det här är en bok för dig som i ditt jobb kan möta hbtqi-personer som blivit utsatta för övergrepp, till exempel du som jobbar inom vård, polis och rättsväsende. Och för dig som arrangerar mötesplatser för hbtqi-personer. Samt såklart för dig som blivit utsatt själv. Du kan se ett samtal om boken Vi också på RFSL:s Facebook-sida.

Köp Vi också i QX Shop

Läs Vi också på RFSL:s webbplats

Efterspel

Under 2022-2024 var boken Vi också en del av utställningen #MeToo på Kvinnohistoriskt museum.

Under 2023-2024 var Vi också med i flera avsnitt av podden Prata om det från RFSL Stockholm.

Maria Niemi håller upp antologin 'Vi också'
Redaktör och författare Maria Niemi håller upp boken ’Vi också’. Foto: Anna Drvnik

Omslag och illustrationer: Ateljé Grotesk / Jennifer Bergkvist & Moa Sundkvist
Grafisk inlaga: Graphera / Johanna Bjuhr Escalante

Foto: Anna Drvnik

Dela inlägget

© Maria Niemi, 2020

Hemsidan skapad av iver.nu